O Federalnom zavodu za statistiku

lokFZS
LOKACIJA ZAVODA

FZS-ulaz

Federalni zavod za statistiku
Federacije Bosne i Hercegovine

Zelenih Beretki 26

71000 Sarajevo

Bosna i Herzegovina

T 33 206 452

F 33 226 151

 

Federalni zavod za statistiku je najznačajniji službeni izvor informacija u Federaciji Bosne i Hercegovine, nezavisan u izboru izvora podataka, statističkih metoda i procedura, odluka koje se odnose na sadržaj, formu i vrijeme distribucije kao i odluka koje se odnose na zaštitu povjerljivosti podataka. Podaci i informacije do kojih dolazi putem svojih istraživanja su veoma priznati i imaju široku upotrebu/uporabu. Kompetencije Zavoda temelje se na stručnim kvalifikacijama zaposlenika.

Federalni zavod za statistiku je samostalna upravna organizacija koja obavlja svoje poslove u skladu sa Zakon o statistici u Federaciji Bosne i Hercegovine (Sl. Novine FBiH br.63/03 i 9/09) a redovna statistička istraživanja provodi na temelju višegodišnjeg Programa provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine i godišnjeg Plana provođenja statističkih istraživanja od interesa za Federaciju Bosne i Hercegovine.

Zadatak Federalnog zavoda za statistiku je pružanje pouzdanih, kvalitetnih, razumljivih, pravovremenih i međunarodno uporedivih statističkih podataka koje zadovoljavaju potrebe donositelja odluka, istraživača i ostalih domaćih i stranih korisnika i odražavaju stanje i promjene u ekonomskom, demografskom i socijalnom području, području životne sredine i prirodnih resursa.

Institute for Statistics of the Federation of Bosnia and Herzegovina

Zelenih Beretki 26

71000 Sarajevo

Bosnia and Herzegovina

T + 387 33 206 452

F + 387 33 226 151JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.
JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.