Ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka u oktobru/listopadu 2016. u odnosu na oktobar/listopad 2015. manji je za 1,4%, a u poređenju sa prosjekom 2015. manji je za 4,5%.
Sadržaj mliječne masti u oktobru/listopadu 2016. u odnosu na oktobar/listopad 2015. veći je za 0,7%, a u odnosu na prosjek 2015. veći je za 1,8%. Sadržaj proteina u oktobru/listopadu 2016. u odnosu na oktobar/listopad 2015. veći je za 1,1%, a u odnosu na prosjek 2015. veći je za 1,5%.
U oktobru/listopadu 2016. u odnosu na oktobru/listopadu 2015. povećanje je zabilježeno kod proizvodnje fermentisanih mliječnih proizvoda za 3,5% i maslaca/putera za 3,6%, dok je smanjenje zabilježeno kod proizvodnje mlijeka za piće za 7,3%, pavlake/vrhnja za 8,8%, kajmaka za 0,7% i kravljeg sira za 2,0%.
U odnosu na prosjek 2015. povećanje je zabilježeno kod proizvodnje kajmaka za 12,8% i maslaca/putera za 1,3%, dok je smanjenje zabilježeno kod proizvodnje mlijeka za piće za 10,0%, pavlake/vrhnja za 9,6%, fermentisanih mliječnih proizvoda za 0,5% i kravljeg sira za 8,1%.