„Anketa o potrošnji energije u domaćinstvima” 2023

Obavještavamo vas da Federalni zavod za statistiku, u suradnji sa Agencijom za statistiku BiH i Republičkim zavodom za statistiku RS,  u periodu od 03.06.-14.06.2024. godine provodi statističko istraživanje  Anketa o potrošnji energije u domaćinstvima za 2023.godinu.

Anketa se provodi CATI metodom (Computer Assisted Telephone Interview) što znači da će ovlaštene osobe, u ime Federalnog zavoda za statistiku u navedenom periodu putem telefona tražiti jednu osobu iz vašega domaćinstva, starosti od 16 do 74 godine, koja bi odgovorila na pitanja o potrošnji energije u domaćainstvima.

Svrha ovog anketnog istraživanja jeste da se dobiju podaci o  krajnjoj potrošnji energije u domaćinstvima. Upitnik je pripremljen u skladu sa Eurostat ( Europska statistika) preporukama.

Ljubazno Vas molimo da Vašim odgovorima doprinesete da informacije  prikupljene putem Ankete posluže za dobijanje kvalitetnih podataka o potrošnji energije u domaćinstvima u Federaciji BiH i BiH.

U skladu s odredbama Zakona o statistici u Federaciji BiH, čl. 36-42 („Sl. novine Federacije BiH” br. 63/03 i 9/09) prikupljeni podaci su povjerljivi i isti će biti korišteni isključivo u statističke svrhe i objavljeni u agregiranom obliku.

Unaprijed se zahvaljujemo svim učesnicima za razumijevanje i suradnju u provođenju ove važne statističke aktivnosti.