”Anketa o privatnim i poslovnim putovanjima u BiH” 2024

Obavještavamo vas da Federalni zavod za statistiku, u suradnji sa Agencijom za statistiku BiH i Republičkim zavodom za statistiku RS,  u periodu od 15.4. do 11.5.2024. godine provodi  redovno statističko istraživanje ”Anketa o privatnim i poslovnim putovanjima” (APPP 2023).

Anketa se provodi CATI metodom (Computer Assisted Telephone Interview) što znači da će ovlaštene osobe, u ime Federalnog zavoda za statistiku u navedenom periodu putem telefona tražiti jednu osobu iz vašega domaćinstva, starosti od 15 i više godine, koja bi odgovorila na pitanja o privatnim i poslovnim putovanjima u 2023. godini. Za osobe koje nisu odlazile na putovanja u posmatranom periodu prikupljaju se informacije o razlozima neodlaska na putovanja.

Svrha ovog anketnog istraživanja jeste da se dobiju podaci o privatnim i poslovnim putovanjima od strane domaćinstava i pojedinaca u BiH i Federaciji BiH.

Ljubazno Vas molimo da Vašim odgovorima doprinesete da informacije  prikupljene putem Ankete posluže za dobijanje kvalitetnih podataka o privatnim i poslovnim putovanjima u Federaciji BiH i BiH.

U skladu s odredbama Zakona o statistici u Federaciji BiH, čl. 36-42 („Sl. novine Federacije BiH” br. 63/03 i 9/09) prikupljeni podaci su povjerljivi i isti će biti korišteni isključivo u statističke svrhe i objavljeni u agregiranom obliku.

Unaprijed se zahvaljujemo svim učesnicima za razumijevanje i suradnju u provođenju ove važne statističke aktivnosti.